producent

Producent

Pupkin
regie

Regie

Rob Hodselmans
sounddesign

Sound Design

Sander Houtman
componist

Componist

Egbert Derix

Nao ’t Zuuje

De openingsfilm van het Limburgs Filmfestival 2018 over Vastelaovend in Venlo. In de film volgt Hodselmans enkele hoofdpersonen die de Venlose vastelaovend intens beleven. Ieder op zijn eigen manier, ieder met z’n eigen verhaal. De Prins, Lex Uiting, als centrale carnavalsfiguur, komt tijdens het feest deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op een samenleving wordt steeds duidelijker. Een speciale rol is weggelegd voor de vastelaovesleedjes


Voor de filmfestival versie van Nao T Zuuje (75 minuten) heeft StudioXander een theatermix gemaakt. Daarnaast verzorgde de geluidsstudio voor de broadcast versie van vijftig minuten een surround en stereomix. De 50 minuten versie is te zien op 3DOC NPO3.

Sound Design en Eindmixage

StudioXander maakte gebruik van de geluidsopnamen van Benny Jansen, Sander den Broeder en Mike van der Sluijs. Zij passen de MS-opnametechniek toe. Dankzij deze opnamen kon er in de audionabewerking geschakeld worden tussen een intiem documentaire geluidsbeeld en een grootschalig concertregistratie geluidsbeeld. Voor de filmfestival versie is de eindmix gefinetuned bij Sound Adventure en gemasterd bij Cinemeta.

In het nieuws

Al meer dan 10 jaar werk in samen met Sander Houtman. oa voor het Programma Holland Sport wat ik maakte met Wilfried de Jong, filmpjes voor de top2000 agogo, commercials en onlangs voor mijn lange documentaire Nao ’t Zuuje.
Hij tilt de films naar een hoger niveau door zijn oog voor detail , zijn goede smaak en vakmanschap.
Sander heeft ook muziek gecomponeerd voor mijn commercial bedankt mam, voor P&G, met Ranomi Kromowidjojo en haar moeder.
De muziekachtergrond geeft Sander een voorsprong op zijn collega’s. Sander heeft een zeer prettige persoonlijkheid en ik vind het fantastisch om met hem tot op het laatste moment van de afwerking van de films creatief te kunnen zijn.

Rob Hodselmans

Regisseur & DOP