producent

Producent

Endemol Shine
NL Film

regie

Regie

Hanro Smitsman
Michiel Jaarsveld

sounddesign

Sound Design

Sander Houtman
componist

Componist

Fons Merkies

Moordvrouw

Als de nieuwe rechercheur Fenna Kremer (Wendy van Dijk) haar entree maakt bij een Fries politieteam, lijkt dat ook meteen het einde van dat team. Fenna wordt de complicerende factor, want ze is een eigengereide ‘moordvrouw’ die met haar onorthodoxe en confronterende aanpak niet alleen criminelen ontmaskert, maar ook haar collega’s tegen zich in het harnas jaagt. Met name haar collega inspecteur Evert Numan (Thijs Romer) kan Fenna’s intuïtieve aanpak en soloacties maar moeilijk accepteren. Het kost hoofdcommissaris Carla Vreeswijk dan ook grote moeite het team bij elkaar te houden.

Sander Houtman verzorgde op freelance basis bij Sound Adventure het sound design en de re-recording mixage vanaf seizoen 1. Zie IMDB voor de lijst met afleveringen.

Seizoen 7

In het zevende seizoen vinden enkele inhoudelijke veranderingen plaats. Na de opheffing van het politiebureau, eind seizoen zes, werken de teamleden nu als een zelfstandig team. De serie speelt zich dit seizoen voornamelijk af in de omgeving van Amsterdam. Ook beslaat één verhaallijn het volledige achtdelige seizoen