producent

Producent

Pedri Animation
regie

Regie

Ka-Ching Cartoons
sounddesign

Sound Design & Compositie

Sander Houtman
componist

Animatie

Beast Animation

George & Paul

De twee vrienden George en Paul wonen in een wereld gemaakt van blokken. Ze zijn elkaars dikste vrienden, maar soms ook even niet. George en Paul zijn energiek en hebben een hoofd vol ideeen. De twee staan regelmatig voor problemen, maar vinden altijd weer een oplossing. Razendsnel bouwen ze een zwembad, voertuigen, racebanen en wolkenkrabbers: net wat ze nodig hebben voor hun avontuur. Alles is mogelijk.Het programma toont herkenbare situaties voor kleuters over bijvoorbeeld willen winnen, bang zijn, trucjes proberen en muziek maken. De serie George en Paul bestaat uit korte grappen en slapstickachtige humor.

De afleveringen van George & Paul tonen vijf minuten stopmotion animatie. Studio Xander verzorgde voor 26 afleveringen alle muziek, sound design en tevens de eindmixage. Alle afleveringen zijn te bekijken op de website van Zappelin.

Sound Design & Muziekcompositie

Voor de bewegingen van de karakters is het geluid van houten speelgoed opgenomen en ook andere geluiden, van bijvoorbeeld de voertuigen en de zee, zijn opgebouwd uit houten klanken. Op deze manier komt de stopmotion animatie van de houten onderdelen nog meer tot leven en wordt het nog tastbaarder voor de kijker. De muziek is gecomponeerd volgens de ‘Mickey Mouse’ methode; een filmtechniek die de begeleidende muziek synchroniseert met de acties op het scherm. De muziek volgt daarmee de snelle en korte spanningsbogen en acties die in George & Paul voorkomen. StudioXander maakte een vast arrangement en verschillende herkenbare thema’s voor de terugkerende situaties waarin het tweetal belandt.

Credits Sound department:
Foley editing  – Augustin Courcoux
Geluidseffecten editing – Nick van Noort
Nederlandse Voice Over – Thomas van Luijn
Vlaamse Voice Over – Stany Crets

Nominaties en Awards

Inmiddels zijn er drie afleveringen van George & Paul gemixt voor zaalvertoning. Deze worden op verschillende festivals vertoond. Hieronder een overzicht van vertoningen, nominaties en prijzen die deze afleveringen hebben gekregen.

  • Winnaar Cinekid Kinderkast Publiekprijs 2017
  • Winnaar HAFF Professional Award 2017
  • Honourable Mention Ottawa animation festival 2017
  • Geselecteerd voor Brussel Anima Festival 2018
  • Geselecteerd voor Annecy Animation Festival 2017
Voor onze stop-motion animatie serie George en Paul hebben wij heel fijn samen mogen werken met Sander. Met zijn inzet, enthousiasme en talent heeft hij onze wereld van houten blokken leven in weten te blazen. Het knapste is nog dat hij met de op het eerste gezicht beperkte geluidjes van rammelende en schuivende houten blokjes onze personages echt unieke en herkenbare karakters heeft weten te geven!.
Erik Verkerk

Regisseur, Ka-Ching Cartoons